Overwaarde verzilveren?
Zo werkt een opeethypotheek

Sommige mensen beschikken over een flink vermogen, maar dat zit vaak vast in hun huis. Er zijn speciale hypotheekconstructies die ervoor zorgen dat dit geld vrijkomt als aanvulling op je pensioen.

Wilt u meer informatie rustig kunnen teruglezen? Vraag nu onze gratis, fysieke brochure aan en we sturen u vrijblijvend de informatie toe. Of plan direct een adviesgesprek in.

Vraag een brochure aan

Een goed advies is belangrijk.

Een opeetconstructie is een ingewikkeld product. Naast de voordelen kleven er namelijk ook een aantal nadelen aan. Je eet een deel van de overwaarde op. Daar zit wel een maximum aan.

Samen met jou kunnen wij berekenen of deze constructie een slimme oplossing voor jouw situatie is.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Een goed advies is belangrijk.

Een opeetconstructie is een ingewikkeld product. Naast de voordelen kleven er namelijk ook een aantal nadelen aan. Je eet een deel van de overwaarde op. Daar zit wel een maximum aan.

Samen met jou kunnen wij berekenen of deze constructie een slimme oplossing voor jouw situatie is.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Plan een gratis adviesgesprek.

Je hypotheek oversluiten.

Wanneer de rentes tijdens de looptijd van je hypotheek dalen is het verstandig om af en toe na te gaan of voordeel oplevert om je hypotheek over te sluiten. We kijken daarbij of het verschil in rente groter is dan de kosten die je moet maken voor het oversluiten. Die kosten bestaan uit advies-, notaris- en taxatiekosten en in veel gevallen een aflosboete van je huidige hypotheek. Ondanks deze kosten kan het verschil in rente zo hoog oplopen dat je de kosten mee kunt financieren en nog steeds op lagere maandlasten uitkomt. Wil je weten hoeveel jij per maand kunt besparen met het oversluiten van je hypotheek?

Hypotheken voor senioren.

Wanneer je met pensioen gaat verandert er veel in je financiële huishouding. In veel gevallen daalt het inkomen en moet je dus goed naar je lasten gaan kijken. Wanneer je een koopwoning hebt zijn er vaak mogelijkheden voor kostenbesparing en kun je profiteren van de opgebouwde overwaarde van de woning. Ook veranderen je woonwensen soms wanneer je ouder wordt. Het kan bijvoorbeeld dat je graag wil verhuizen naar een kleinere of gelijkvloerse woning, of dat je nog iets aan je woning wilt laten verbouwen. Dan is het goed om te weten dat ook op latere leeftijd een nieuwe hypotheek in veel gevallen heel goed mogelijk is. Net als bij elke hypotheek kijken hypotheekverstrekkers met name naar het inkomen nu en in de toekomst en naar de waarde van de woning ten opzichte van het hypotheekbedrag. Wil je meer weten over het oversluiten of afsluiten van een hypotheek als senior?

Wat klanten zeggen Klantbeoordelingen.

Al meerdere hypotheken en verzekering afgesloten via Twiske Advies. Altijd goed geholpen; lekker om met iemand te werken die je kent en steeds zijn best doet om alles zo goed mogelijk voor je te regelen!

Screenshot 2021-01-21 at 16.57.05

Peter Bronkhorst

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Twiske Adviesgroep Jouw Verzekeringen.

Wonen.

Brand, stormschade of een inbraak; het kan zomaar gebeuren. Met een opstalverzekering en een inboedelverzekering ben je goed verzekerd. De opstalverzekering voor het gebouw en daarbij ook bijvoorbeeld je schuur en je zonnepanelen, de inboedelverzekering voor de spullen die je in je huis hebt staan. We bekijken samen met jou wat er nodig is voor een goede dekking.

Aansprakelijkheid.

Wanneer je bijvoorbeeld tegen iemand zijn auto aan fietst, per ongeluk koffie over iemand zijn laptop gooit ben je voor de wet aansprakelijk voor die schade. Je moet de schade dus vergoeden aan de eigenaar. En schade aan een laptop is nog wel te overzien, maar wanneer er door jouw toedoen bijvoorbeeld iemand gewond raakt kunnen de bedragen heel snel oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je deze schade.

Autoverzekering.

Als je een auto koopt is het belangrijk om ook de verzekering te regelen. Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht, zodat schade aan auto’s van anderen bij een aanrijding altijd gedekt is. Maar daarnaast is een auto vaak een grote aanschaf en het is dus de moeite waard om na te denken over een All-Risk verzekering.

Reizen.

Ook op vakantie gebeuren er wel eens dingen waar je geen rekening mee heb gehouden. Een ongeluk, gestolen bagage of medische kosten waar je geen rekening mee hebt gehouden. Zulke kosten kunnen een vervelende verrassing zijn in het buitenland. Met een reisverzekering kan je onbezorgd op vakantie.