Extra pensioeninkomen?
Zo werkt een opeethypotheek

Sommige ouderen beschikken over een flink vermogen, maar dat zit vaak vast in hun huis. Er zijn speciale hypotheekconstructies die ervoor zorgen dat dit geld vrijkomt als aanvulling op je pensioen.

Met een hypotheek de overwaarde opeten

Stel je bezit een hypotheekvrij huis met een waarde van 350.000 euro. Het voordeel is dat je geen hypotheeklasten hebt, maar met een tegenvallend pensioeninkomen is het wel zuur. Geld heb je wel, maar het zit vast in de stenen. Met een opeethypotheek kun je een deel van de overwaarde uit het huis halen en zo extra bestedingsruimte krijgen. De opeethypotheek – ook wel overwaarde hypotheek, seniorenhypotheek of verzilverhypotheek genoemd – stijgt in populariteit. Dit heeft te maken met de aanhoudende stijging van de huizenprijzen. Zo’n opeetconstructie biedt een aantal voordelen:

Voordeel 1:
Van stenen naar euro’s

Dit is het grootste voordeel. Hiermee haal je de euro’s die vastzitten in je huis eruit en kun je die volledig vrij besteden. Je kunt het gebruiken als aanvulling op je pensioen of bijvoorbeeld om een vakantie met de (klein)kinderen mee te betalen.

Voordeel 2:
Je hoeft je huis niet te verkopen

Vroeger moest je eerst je huis verkopen om de overwaarde te kunnen verzilveren. Veel senioren zijn echter aan hun huis gewend en willen helemaal niet verhuizen. Met de opeethypotheek is dat ook niet meer nodig.

Voordeel 3:
Ook met een laag inkomen mogelijk

Vooral senioren met een laag inkomen zijn geholpen met deze hypotheek. Zij kunnen op basis van de overwaarde op hun woning een hypotheek krijgen die ze op basis van hun inkomen misschien nooit hadden gekregen.

Een goed advies is belangrijk.

Een opeetconstructie is een ingewikkeld product. Naast de voordelen kleven er namelijk ook een aantal nadelen aan. Je eet een deel van de overwaarde op. Daar zit wel een maximum aan.

Samen met jou kunnen wij berekenen of deze constructie een slimme oplossing voor jouw situatie is.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Een goed advies is belangrijk.

Een opeetconstructie is een ingewikkeld product. Naast de voordelen kleven er namelijk ook een aantal nadelen aan. Je eet een deel van de overwaarde op. Daar zit wel een maximum aan.

Samen met jou kunnen wij berekenen of deze constructie een slimme oplossing voor jouw situatie is.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Plan een gratis adviesgesprek.

Je hypotheek oversluiten.

Wanneer de rentes tijdens de looptijd van je hypotheek dalen is het verstandig om af en toe na te gaan of voordeel oplevert om je hypotheek over te sluiten. We kijken daarbij of het verschil in rente groter is dan de kosten die je moet maken voor het oversluiten. Die kosten bestaan uit advies-, notaris- en taxatiekosten en in veel gevallen een aflosboete van je huidige hypotheek. Ondanks deze kosten kan het verschil in rente zo hoog oplopen dat je de kosten mee kunt financieren en nog steeds op lagere maandlasten uitkomt. Wil je weten hoeveel jij per maand kunt besparen met het oversluiten van je hypotheek?

Hypotheken voor senioren.

Wanneer je met pensioen gaat verandert er veel in je financiële huishouding. In veel gevallen daalt het inkomen en moet je dus goed naar je lasten gaan kijken. Wanneer je een koopwoning hebt zijn er vaak mogelijkheden voor kostenbesparing en kun je profiteren van de opgebouwde overwaarde van de woning. Ook veranderen je woonwensen soms wanneer je ouder wordt. Het kan bijvoorbeeld dat je graag wil verhuizen naar een kleinere of gelijkvloerse woning, of dat je nog iets aan je woning wilt laten verbouwen. Dan is het goed om te weten dat ook op latere leeftijd een nieuwe hypotheek in veel gevallen heel goed mogelijk is. Net als bij elke hypotheek kijken hypotheekverstrekkers met name naar het inkomen nu en in de toekomst en naar de waarde van de woning ten opzichte van het hypotheekbedrag. Wil je meer weten over het oversluiten of afsluiten van een hypotheek als senior?

Wat klanten zeggen Klantbeoordelingen.

Screenshot 2021-01-21 at 16.57.05

Al meerdere hypotheken en verzekering afgesloten via Twiske Advies. Altijd goed geholpen; lekker om met iemand te werken die je kent en steeds zijn best doet om alles zo goed mogelijk voor je te regelen!

Peter Bronkhorst

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Twiske Adviesgroep Jouw Verzekeringen.

Wonen.

Brand, stormschade of een inbraak; het kan zomaar gebeuren. Met een opstalverzekering en een inboedelverzekering ben je goed verzekerd. De opstalverzekering voor het gebouw en daarbij ook bijvoorbeeld je schuur en je zonnepanelen, de inboedelverzekering voor de spullen die je in je huis hebt staan. We bekijken samen met jou wat er nodig is voor een goede dekking.

Aansprakelijkheid.

Wanneer je bijvoorbeeld tegen iemand zijn auto aan fietst, per ongeluk koffie over iemand zijn laptop gooit ben je voor de wet aansprakelijk voor die schade. Je moet de schade dus vergoeden aan de eigenaar. En schade aan een laptop is nog wel te overzien, maar wanneer er door jouw toedoen bijvoorbeeld iemand gewond raakt kunnen de bedragen heel snel oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je deze schade.

Autoverzekering.

Als je een auto koopt is het belangrijk om ook de verzekering te regelen. Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht, zodat schade aan auto’s van anderen bij een aanrijding altijd gedekt is. Maar daarnaast is een auto vaak een grote aanschaf en het is dus de moeite waard om na te denken over een All-Risk verzekering.

Reizen.

Ook op vakantie gebeuren er wel eens dingen waar je geen rekening mee heb gehouden. Een ongeluk, gestolen bagage of medische kosten waar je geen rekening mee hebt gehouden. Zulke kosten kunnen een vervelende verrassing zijn in het buitenland. Met een reisverzekering kan je onbezorgd op vakantie.